Öğrenci affı nedir?



Üniversitelerden kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma şansı tanıyan öğrenci affının ne zaman çıkacağını merak eden vatandaşlar aramalarını hızlandırdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların ardından öğrenci affının detaylarını merak eden vatandaşlar, konu hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor. Peki, öğrenci affı ne zaman çıkacak? Öğrenci affından kimler yararlanabilecek?

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı öğrenci affı açıklaması, af bekleyen on binlerce vatandaşı meraklandırdı. Çeşitli sebepler nedeniyle üniversite eğitimine devam edemeyerek yarıda bırakmak zorunda kalan vatandaşlar, öğrenci affının ne zaman çıkacağını merak ediyor. Af bekleyen kişiler ayrıca affın kapsamını, kimlerin yararlanacağını ve öğrenci affından yararlanmak için gerekli olan şartları da sorguluyor. İşte, heyecanla beklenen öğrenci affı hakkında merak edilen detaylar...

2018 ÖĞRENCİ AFFI

Üniversitelerde okuyan 8 milyona yakın öğrenci olduğunu anlatan Yıldırım, bu öğrencilerin içinde eğitimine öğretimine devam edemeyen 500 bine yakın öğrenci bulunduğunu söyledi. Üniversiteyi 7 yılda bitirme mecburiyeti olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu öğrencilere bir kereliğine üniversitelerine, bölümlerine dönme imkanı veriyoruz. Kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma fırsatı veriyoruz. Bunun istisnası ne? Teröre bulaşmışsa, terörle irtibatı, iltisakı varsa bunlar bu haktan yararlanamayacak." dedi.

ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklamasının ardından gözler bu konu hakkında açıklanacak detaylarda. Öğrenci affının kapsamı, aftan kimlerin yararlanacağı ve çıkış tarihi henüz belli değil ancak kısa süre içinde bu konuda bir gelişme olması bekleniyor.

Affın kimleri kapsayacağına dair kesin bir bilgi yok ancak geçmiş yıllardaki örneklere bakacak olursak, Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dahil, af kapsamında olacağı tahmin ediliyor.

Terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanların ise aftan yararlanamayacağı Binali Yıldırım’ın açıklamalarından anlaşılıyor.

Konular

YÖK’ten tez aşamasındaki araştırma görevlilerine burs müjdesi
YÖK-YUDAB Programı Başvuru Şartları Nelerdir?
ASELSAN personeli ASELSAN'da çalışmakta olduğu projelerden tez yapabilecek
Uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimlerine kayıt için ALES şartı var mı?
TYS uygulama sınavı ne zaman?
Dünyanın gittiği yönü görmemek, çağın dışında kalmaktır
Üniversiteler sıralamalarda hile mi yapıyor?
Doçentlik başvuruları ne zaman?
İkinci Öğretim İle Birinci Öğretim Arasında Ne Fark Var?
Çift Anadal Başvurusu İçin Gerekenler Nelerdir?
Diplomaların 'kalitesi' Avrupa ile uyumlu olacak
Yeni Doçentlik Yönetmeliğinde neler var?
THY'de part time çalışacaklar ne iş yapacak?
Türkiye'nin mücevher sertifikaları tüm dünyada geçerli mi?
Yurt Dışı Doktora Araştırma Bursları başvuruları başladı
CERN-FCC projesi nedir?
Araştırma görevlisine ne kadar burs veriliyor?
Üniversitelerin bölünmesini gerektiren sebepler neler?
Meslek edinme ve uzmanlaşma talepleri değişiyor mu?
Son 10 yılda Türkiye'de işlem değeri en fazla olan 5 sektör
Bazı üniversiteler bölünüyor yeni üniversiteler kuruluyor
Yükseköğretimde lisansüstü eğitim sistemi değişiyor mu?
Türkoloji Sizi Çağırıyor
Öğrenci affı nedir?
Üniversitesine dönmek isteyenler için kayıt süresi ne kadar?
Veteriner hekimliğinde uzmanlık dalları ve eğitim süreleri
Gazetecilik mesleğinin gerektirdiği özellikler nelerdir?
Yüksek lisans öğrenci sayısı azaldı
Üniversitelerde Trafik psikolojisi bölümleri açılacak
Gençlere 10 bin liralık eğitim desteği