İŞ'te Ben CV Yarışmasına Kimler Katılabilir? Başvurular nereden yapılıyor?
Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen; özellikle ilimiz olmak üzere ulusal düzeyde bütün bireylere Özgeçmiş (CV) oluşturma noktasında farkındalık yaratacak olan "İŞ'te Ben CV Yarışması" açılış programı ve basın toplantısı Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.
"İŞ'te Ben CV Yarışması" seçici kurul üyelerinin ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı tanıtım toplantısında, yarışmanın detayları hakkında bilgi verildi. 15 Kasım 2017 tarihinde başlayıp 15 Aralık 2017 tarihine kadar başvuruların alınacağı yarışma programında değerlendirme Stajyer/Öğrenci ( aktif öğrenci olan bütün katılımcılar) ile Yeni Mezun/Deneyimli (aktif öğrenci olmayan bütün katılımcılar) şeklinde 2 kategoride gerçekleştirilecek ve her iki kategoride "En İyi Tasarlanmış CV" (ilk üçe) ve Yaratıcılık Seçici Kurul Özel Ödülü verilecektir. Bireylerin Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri noktasında bilgi düzeylerini arttırmak, özgeçmiş oluşturma noktasında farkındalık yaratmak ve bireyleri yaratıcı düşünceye teşvik etmek için düzenlenen yarışmanın başvuruları 15 Aralık tarihine kadar devam edecek. 18 Aralık Pazartesi ön değerlendirme, 19 Aralık Salı günü ise ilk değerlendirmeyi geçen 20 özgeçmişin sahibi ile son değerlendirme görüşmesi yapılcak ve aynı gün sonuçlar ilan edilecek. Dereceye girenlere 20 Aralık Çarşamba günü Sheraton Grand Adana Otelinde yapılacak olan "Yenilikçi Bakış Temasıyla İnsan Kaynakları Zirvesinde" ödülleri verilecektir. Dereceye girenler 300 İnsan Kaynakları Profesyoneli ile tanışacak, istihdam edilme ve birbirinden değerli konuşmacıları dinleme imkanı bulacaktır.
Yarışma detayları hakkında da bilgi veren Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Ahmet ALTUNBAŞ, "Başvurular www.cvyarismasi.com internet adresi üzerinden alınacak ve her aday bir özgeçmiş gönderebilecek. Özgeçmişlerin özgün olması, daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması, sadece bu yarışma için hazırlanmış olması gerekiyor. Özgeçmişler, ilimizde bulunan kamu kurum/kuruluşlarından, odalardan ve STK'lardan, insan kaynakları profesyonellerinden, iş ve meslek danışmanları, akademisyenlerden oluşan ve Adana Çalışma ve İş Kurumu başkanlığındaki bir Seçici Kurul tarafında değerlendirilecektir. Özgeçmişler; Yaratıcılık (özgünlük), özgeçmiş içerik ve sistematiği ve doğruluk kriterlerini kapsayan bir değerlendirmeye tutulacaktır. Dikkatleri üzerine toplayan özgün ve fark yaratan özgeçmişler daha avantajlı" ifadelerini kullandı.
Yarışma süresince iş ve meslek danışmanlarınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, Çukurova Üniversitesinde ve Bilim Teknoloji Üniversitesinde ''Özgeçmiş hazırlama teknikleri'' konusunda öğrencilere seminerler düzenleneceğini belirten ALTUNBAŞ özellikle gençler tarafından yarışmaya yoğun katılım beklediklerini, bireylere özgeçmiş oluşturma noktasında farkındalık yaratarak bireylerin iş başvurularında kendilerini özgün ve anlaşılır bir şekilde sunmaları ile hedefe ulaşmalarını sağlayıp doğru beşeri eşleştirmenin yapılmasına yani istihdama katkı sağlayacaklarını söylediler.
Yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildikten sonra Meslek Yüksekokulu öğrencilerine İş ve Meslek Danışmanı Sayın Sevilay BEKÇİ ve İnsan Kaynakları Profesyonelleri Sayın Tahir GÖKÇEK ile Sayın Işık GÜL tarafından "Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri", "İşveren Bakışıyla Özgeçmişten Beklentiler" ve "Mülakat Teknikleri" konusunda seminer düzenlendi.
Konular
- YÖK’ten tez aşamasındaki araştırma görevlilerine burs müjdesi
- YÖK-YUDAB Programı Başvuru Şartları Nelerdir?
- ASELSAN personeli ASELSAN'da çalışmakta olduğu projelerden tez yapabilecek
- Uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimlerine kayıt için ALES şartı var mı?
- TYS uygulama sınavı ne zaman?
- Dünyanın gittiği yönü görmemek, çağın dışında kalmaktır
- Üniversiteler sıralamalarda hile mi yapıyor?
- Doçentlik başvuruları ne zaman?
- İkinci Öğretim İle Birinci Öğretim Arasında Ne Fark Var?
- Çift Anadal Başvurusu İçin Gerekenler Nelerdir?
- Diplomaların 'kalitesi' Avrupa ile uyumlu olacak
- Yeni Doçentlik Yönetmeliğinde neler var?
- THY'de part time çalışacaklar ne iş yapacak?
- Türkiye'nin mücevher sertifikaları tüm dünyada geçerli mi?
- Yurt Dışı Doktora Araştırma Bursları başvuruları başladı
- CERN-FCC projesi nedir?
- Araştırma görevlisine ne kadar burs veriliyor?
- Üniversitelerin bölünmesini gerektiren sebepler neler?
- Meslek edinme ve uzmanlaşma talepleri değişiyor mu?
- Son 10 yılda Türkiye'de işlem değeri en fazla olan 5 sektör
- Bazı üniversiteler bölünüyor yeni üniversiteler kuruluyor
- Yükseköğretimde lisansüstü eğitim sistemi değişiyor mu?
- Türkoloji Sizi Çağırıyor
- Öğrenci affı nedir?
- Üniversitesine dönmek isteyenler için kayıt süresi ne kadar?
- Veteriner hekimliğinde uzmanlık dalları ve eğitim süreleri
- Gazetecilik mesleğinin gerektirdiği özellikler nelerdir?
- Yüksek lisans öğrenci sayısı azaldı
- Üniversitelerde Trafik psikolojisi bölümleri açılacak
- Gençlere 10 bin liralık eğitim desteği