Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Başvurusu

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı Başvurusu:

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların, 2547 sayılı Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23., 25. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadroları için; Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını, birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarım belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitimöğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir.(Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

DOÇENT kadroları için; Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını belirttikleri dilekçelerine; doçentlik başarı belgesini, özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, doçentlik başarı belgesini, yayın listelerini, bilimsel/sanatsal yayınlarını içeren (4) takım dosyayı ekleyerek, Üniversitemiz REKTÖRLÜĞÜNE, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır)

YARDIMCI DOÇENT kadroları için; Adayların, başvurdukları birim, bölüm ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğrafın yanı sıra yine özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını, doktora/sanatta yeterlik belgesini, dosyaları ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek, ilgili MÜDÜRLÜĞE şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır) Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir. Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Yeniçağ Tarihi Prof. 1 Osmanlı Tarihçiliği ve Tarihçileri ile Osmanlı Gayri Müslim Cemaatleri Hakkında çalışmalar yapmış olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Cilt Doç. 1 Türk İslam Sanatları Tarihinde Yüksek Lisans yapmış olmak, Türk Sanatı programında Doktora yapmış olmak, Geleneksel Sanatlar konusunda Doçentliğini almış olmak.

İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Prof. 1 Kompozisyon alanında Doçentlik belgesine sahip olmak, Bir Devlet Konservatuvarında Doçentlik Unvanında en az 5 yıl Kompozisyon dersleri vermiş olmak, Müzik Teorisi ve Yorumbilim alanında belli başlı yayınevlerinden yayımlanmış çalışmaları bulunmak.

MESLEK YÜKSEKOKULU

ANABİLİM/ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Meslek Yüksekokulu Yrd.Doç. 1 Teknik Eğitim Fakültelerinin Hazır Giyim bölümünden mezun olmak, Tekstil Eğitimi dalında Yüksek Lisansını yapmış olmak, Hazır Giyim alanında Üretim Esnekliği ve Simülasyon Uygulamaları konusunda doktorasını yapmış olmak, Hazır Giyim Üretim Teknikleri konusunda deneyim vasıflarına haiz olmak.

Konular

Akademisyenlere KHK ile özlük hakkı düzenlemesi
Eğitici Eğitimi Sertifika Programı'na kimler başvurabiliyor?
Yükseköğretim Kurulu bünyesinde denklik işlemleri nasıl yapılıyor?
Doçentlik başvuruları için hangi şartlar aranıyor?
Öncelikli Alan Araştırma Görevlisi Olarak Atananların Lisansüstü Eğitim Tercihleri Nereden Yapılıyor?
İslam kalkınma bankası burs başvurusu ne zaman?
Yarım çalışma ödeneği hangi hallerde kesilmektedir?
Mezun olunan alanlar ile işgücüne katılma ve istihdam oranları arasında uyum var mı?
MSÜ puan hesaplama nasıl yapılır?
KYK izin işlemleri e devletten nasıl yapılır?
Üniversitelerin Lisansüstü tercih sonuçlarına nasıl ulaşabilirim?
YÖK'ten lisansüstü öğrenci alımlarına uyarı!
Hangi Diller İçin Yabancı Dil Tazminatı Ödenmektedir?
Doktor öğretim üyesi kimdir?
Türkiye'nin en önemli girişimcilik programları nerede?
MYO Mezunları Endüstrinin Nitelikli İş Gücü İhiyaçlarını Karşılıyor mu?
YÖK’ten tez aşamasındaki araştırma görevlilerine burs müjdesi
YÖK-YUDAB Programı Başvuru Şartları Nelerdir?
ASELSAN personeli ASELSAN'da çalışmakta olduğu projelerden tez yapabilecek
Uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimlerine kayıt için ALES şartı var mı?
TYS uygulama sınavı ne zaman?
Dünyanın gittiği yönü görmemek, çağın dışında kalmaktır
Üniversiteler sıralamalarda hile mi yapıyor?
Doçentlik başvuruları ne zaman?
İkinci Öğretim İle Birinci Öğretim Arasında Ne Fark Var?
Çift Anadal Başvurusu İçin Gerekenler Nelerdir?
Diplomaların 'kalitesi' Avrupa ile uyumlu olacak
Yeni Doçentlik Yönetmeliğinde neler var?
THY'de part time çalışacaklar ne iş yapacak?
Türkiye'nin mücevher sertifikaları tüm dünyada geçerli mi?