STS Sınav Sonuçlarını Nereden Öğrenebilirim?



YÖK tarafından uygulanacak sınavların sonuçları (sınav tarihinden en geç tahmini 1 ay sonra) Yükseköğretim Kurulunun İnternet sayfasında yayınlanacak, adaylar sonuçlarını, YÖK'ün www.yok.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

STS Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız

Daha detaylı bilgi için sınav kılavuzunu okuyunuz.

STS Sınav Kılavuzu için: file:///C:/Users/YBU/Desktop/YOK_2017_STS_Kilavuzu.pdf

Sınav ve sınav sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek her tür dilekçe için:
YÖK Denklik Birimi 06539 Bilkent-ANKARA
YÖK İnternet Adresi: http://www.yok.gov.tr
Telefon Numarası: 0 (312) 298 70 00

Sınav Kılavuzu için tıklayınız.
İrtibat:sts2017fall2@ybu.edu.tr

Seviye Tespit Sınavına başvurular 17-22 Ağustos 2017 tarihleri arasında http://denklikbasvuru.ybu.edu.tr/ adresinden online olarak yapılacaktır.

Sınava giriş ücreti 200 TL olup Halk Bankası Merkez Şubesi TR09 0001 2009 1940 0006 0000 74 nolu Yıldrırım Beyazıt Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü hesabına yatırılacaktır.

Sınav ücreti yatırmayan adayların müracaatları YÖK tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır. (YÖK Denklik Birimi web sitesindeki 14.07.2017 tarihli uyarıyı dikkate alınız)

Sınava girecek adayın TC Kimlik Nosu ve Ad-Soyad bilgileri dekontta belirtilmelidir. TC Kimlik No bilgisi bulunmayan işlem değerlendirilmeyecek ve iade edilmeyecektir.

Müracaatlar YÖK tarafından değerlendirildikten sonra Seviye Tespit Sınavına girecek olan adayların listesi www.ybu.edu.tr sitemizden ilan edilecektir.

Sınava başvurmak için tıklayınız.

Sınav Başvuru Tarihleri: 17 Ağustos 2017 - 22 Ağustos 2017
Sınav Yeri : Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Etlik Yerleşkesi, 15 Temmuz Şehitleri Binası
Ayvalı Mahallesi 150. Sokak (Antares AVM karşısı)
Etlik, Keçiören - Ankara
Sınav Tarihi : 30 Eylül 2017

Sınav Saati: 10.00 (Sınava girecek adayların sınav saatinden en az 1 saat öncesinden sınavın yapılacağı binanın önünde hazır bulunmaları son derece önemlidir.)

Adayın Sınava Girerken Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

(Yükseköğretim Kurulu 2017 Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma Ve Denklik Yönetmeliği Uyarınca Seviye Tespit Sınavı (Sts) Kılavuzu sayfa: 7)

*Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi(TC Kimlik No Bulunmalı), süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmî belge ibraz etmek zorundadırlar.

* Sınav Giriş Belgesi: Sınava girecek adaylar Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin web adresinden sınav tarihinden 1 hafta öncesinde belgelerinin çıktısını alabileceklerdir

*Kurşun Kalem, Silgi, Kalemtıraş vb.

*Mühendislik alanları için basit işlem yapan hesap makinesi (kesinlikle hafıza kayıtlı, alfabe barındıran, fonksiyonel vb. gelişmiş tür hesap makinesi olmayacaktır, bu kurala uymayan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır) bulundurabilirler.

Adayların sınav binasına cep telefonu ile girmeleri yasaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt vb.. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizat vb.. (resmî görevli olanlar dâhil) araçlarla sınava girmeleri kesinlikle yasaktır.

Sınavların yapıldığı binalardaki salonlarda adaylar kontrol edilecek yukarıda sayılan araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaklardır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Sınavda Uyulması Gereken Kurallar

1.Adayların; sınav başlangıç saatinden ilk 50 dakika ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler dolana kadar sınav binasında bekletilecektir.

2.Sınav sırasında Yükseköğretim Kurulu temsilcileri sınav salonlarını denetleyebilir, gerekli gördükleri takdirde kimlik kontrollerini yeniden yapabilir ve adayların yerlerini değiştirebilir.

3.Sınav süresince adayların, konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

4.Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir. Sınav kurallarına uymayan adayların sınav sonuçları, YÖK Yürütme Kurulunca veya ilgili Üniversite Yönetimi tarafından tutanak tutularak geçersiz sayılacaktır. Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürlerse kural dışı davranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilirler. Uyarılmış olsun ya da olmasın, kurallara aykırı davranışta bulunan adayların kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına veya görevlilerin raporlarına açıkça yazılacak ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

5.Adaylar, sadece soru kitapçığının sayfalarındaki boş yerleri müsvedde için kullanabileceklerdir. Adayların soruları ve/veya bu sorulara verdikleri cevapları ayrı bir kâğıda yazıp bu kâğıdı dışarı çıkarmaları kesinlikle yasaktır. Sınav sonunda soru kitapçıkları toplanacak ve Yükseköğretim Kurulunca incelenecektir. Soru kitapçığının bir sayfası bile eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır ve aday hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

6.Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

7.Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

8.Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır:

A.Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,

B.Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak,

C.Alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak,

Ç.Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,

D.Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak,

E.Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak,

F.Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması,

G.Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak.

Ğ.Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler.

H.Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

I.Yükseköğretim Kurulunun yapacağı sınavların değerlendirme işlemlerinde adayların doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının ¼'ü çıkarılmak suretiyle testten aldığı ham puanlar bulunacaktır.(4 yanlış 1 doğruyu götürür.)

Konular

YÖK’ten tez aşamasındaki araştırma görevlilerine burs müjdesi
YÖK-YUDAB Programı Başvuru Şartları Nelerdir?
ASELSAN personeli ASELSAN'da çalışmakta olduğu projelerden tez yapabilecek
Uzaktan tezsiz yüksek lisans eğitimlerine kayıt için ALES şartı var mı?
TYS uygulama sınavı ne zaman?
Dünyanın gittiği yönü görmemek, çağın dışında kalmaktır
Üniversiteler sıralamalarda hile mi yapıyor?
Doçentlik başvuruları ne zaman?
İkinci Öğretim İle Birinci Öğretim Arasında Ne Fark Var?
Çift Anadal Başvurusu İçin Gerekenler Nelerdir?
Diplomaların 'kalitesi' Avrupa ile uyumlu olacak
Yeni Doçentlik Yönetmeliğinde neler var?
THY'de part time çalışacaklar ne iş yapacak?
Türkiye'nin mücevher sertifikaları tüm dünyada geçerli mi?
Yurt Dışı Doktora Araştırma Bursları başvuruları başladı
CERN-FCC projesi nedir?
Araştırma görevlisine ne kadar burs veriliyor?
Üniversitelerin bölünmesini gerektiren sebepler neler?
Meslek edinme ve uzmanlaşma talepleri değişiyor mu?
Son 10 yılda Türkiye'de işlem değeri en fazla olan 5 sektör
Bazı üniversiteler bölünüyor yeni üniversiteler kuruluyor
Yükseköğretimde lisansüstü eğitim sistemi değişiyor mu?
Türkoloji Sizi Çağırıyor
Öğrenci affı nedir?
Üniversitesine dönmek isteyenler için kayıt süresi ne kadar?
Veteriner hekimliğinde uzmanlık dalları ve eğitim süreleri
Gazetecilik mesleğinin gerektirdiği özellikler nelerdir?
Yüksek lisans öğrenci sayısı azaldı
Üniversitelerde Trafik psikolojisi bölümleri açılacak
Gençlere 10 bin liralık eğitim desteği